Welkom in onze praktijk Oefentherapie Gouda!
Wij zijn Saskia (links) en Alstje (rechts).

 Teamfoto

Saskia Lamers 

Mijn naam is Saskia Lamers. In januari 2023 ben ik begonnen in de praktijk in Gezondheidscentrum Korte Akkeren op de 2e etage. Daar behandel ik alle pubers en volwassenen die zich aanmelden in onze praktijk. Daarnaast geef ik ook de groepslessen in de praktijk en op locatie. In juni 2013 heb ik de HBO-opleiding Oefentherapie Cesar aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Na de opleiding ben ik een praktijk gestart in Maarssenbroek en heb ik in diverse praktijken gewerkt. Naast mijn werk als oefentherapeut heb ik ervaring met werken met mensen met een verstandelijke beperking en mensen met ASS. 

Ik zou mijn manier van werken omschrijven als praktisch, ik vind het belangrijk dat je hetgeen wat je leert in de praktijk in je dagelijks leven kan toepassen. Dus als je klachten hebt bij bukken, dan gaan we oefenen met bukken. Heb je klachten tijdens computerwerk, dan zet ik je aan het werk achter mijn laptop. We kijken samen hoe je de desbetreffende houding/beweging doet en kijken waar we dit kunnen aanpassen, zodat je gewoon kan blijven doen wat je doet, maar met minder/geen klachten. Hetzelfde geldt voor iemand met spanningsklachten (hyperventilatie, burn-out, slaap). Welke kleine aanpassingen kan je gedurende de hele dag doen, zodat je minder spanning opbouwt en minder klachten krijgt. 

Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat ik iemand kan helpen om zo actief mogelijk te blijven leven. Ik haal voldoening uit het behalen van persoonlijke doelstellingen van mijn patiënten, waardoor je echt iets kan betekenen voor iemand. 

 

Gevolgde cursussen:

 • Bedrijfsoefentherapie
 • Slaapoefentherapie
 • Ademhalingstechniek Buteyko
 • Diverse verdiepingscursussen artrose
 • Stabiliteitstraining

 

Alstje den Ouden

Al direct na mijn opleiding in 1991 ben ik als (kinder)oefentherapeut met kinderen gaan werken en doe dit nog steeds met heel veel plezier. Eerst op een cluster 4 school en ZMLK-school in Rotterdam en sinds 2005 binnen de praktijk oefentherapie Gouda. Mijn werkzaamheden zijn vooral op Dagbehandeling ‘de Vlinder’ met jonge kinderen met verschillende problematiek als ontwikkelingsachterstand, onbegrepen gedrag, motorische en taalproblemen, ASS, ADHD, etc. Daarnaast werk ik op SBO ‘Park & Dijk’ en in de praktijk in het gezondheidscentrum Korte Akkeren.


Het leuke aan het werken met kinderen is om aan te sluiten bij hun belevingswereld en samen te spelen en bewegen. Plezier in bewegen staat voorop om tot het leren van nieuwe vaardigheden te komen. Samen met het kind en ouders komen we zo spelenderwijs tot gericht werken aan de doelen, waarbij het kind vooral plezier en vertrouwen heeft in het oefenen en zichzelf.

 

Specialisaties:

 • Kinderoefentherapie
 • DCD, dyspraxie
 • Leerproblemen, gedragsproblemen
 • ADHD/ ADD, ASS
 • Sensorische informatieverwerking
 • Slaapoefentherapie bij kinderen, baby’s en pubers