Stress gerelateerde (fysieke) klachten

Vermoeid, opgebrand, prikkelbaar, het gevoel alsof het allemaal teveel is? Of juist een klein steuntje in de rug nodig om het dagelijks leven beter te kunnen doorlopen? Krijg inzicht in jouw persoonlijke stressoren en (probleem)gedrag en werk aan jouw persoonlijke veerkracht!

Door het analyseren van uw persoonlijke situatie en (probleem)gedrag creëren wij bewustwording en nieuwe inzichten. Deze inzichten worden vertaald naar persoonlijke stressoren en (probleem)gedrag. Dit vormt vervolgens de basis om mee aan de slag te gaan. 

De probleemfactoren uit coaching sessies worden omgezet in praktisch toepasbare vaardigheden. Door het aanleren van de juiste kennis en vaardigheden wordt u weer baas in eigen leven. Grip krijgen op uw persoonlijke situatie en stress verminderen zijn hier de hoofddoelen. 

Stress kan evengoed lichamelijke pijnen met zich mee brengen, de stressreactie van het lichaam blijft dan 'aan staan'. Dit soort lichamelijke pijnen heten psychosomatische klachten. 

Lichamelijke symptomen van stress:
Aanhoudende moeheid, slaapproblemen, gespannen nek- en schouderspieren, spanningshoofdpijn, maag- en darmstoornissen, druk op de borst, hartkloppingen, benauwd gevoel, duizeligheid.

Psychische symptomen van stress:
Niet meer tot rust kunnen komen, vergeetachtigheid, concentratievermindering, piekeren, besluiteloosheid of een somber, angstig, lusteloos, onzeker en/of opgejaagd gevoel.

Gedragsmatige symptomen van stress:
Minder presteren, veel fouten maken, uitbarstingen van woede en/of huilbuien, meer roken, drinken, middelengebruik, vermijden van sociale contacten, (bijna)ongelukken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Samen met de oefentherapeut gaat u werken aan bewustwording, ademtechnieken, ontspanning, balans en timemanagement om met kleine aanpassingen het leven weer een stukje lichter te maken. Je leert wat de signalen van jouw hoofd/lijf zijn en leert hoe je hier mee om kan gaan. Hierdoor wordt je alerter op het ontstaan van de klachten en kan ze op die manier leren te voorkomen.

Interesse? Neem dan contact met ons op.