Schrijfproblemen

“Mijn dochter zit in groep 3 en kan lezen, maar krijgt het schrijven maar niet onder de knie”

“Mijn zoon in groep 7 heeft een onleesbaar handschrift”

“Hoe hij ook zijn best doet, mijn zoon van 8 jaar kan niet snel genoeg meeschrijven met de rest van de klas”

 

Het bovenstaande zijn verschillende vragen met betrekking tot het schrijven, waarmee ouders naar een kinderoefentherapeut kunnen.
Schrijven is voor kinderen een complexe vaardigheid, welke niet alle kinderen vanzelf onder de knie krijgt.

Een kind gebruikt bij het schrijven verschillende sensomotorische vaardigheden; fijne motoriek en ruimtelijke oriëntatie. Daarnaast moet een kind op school vaak opschrijven wat de leerkracht zegt, waardoor het meerdere taken tegelijk moet uitvoeren. Hierbij heeft het kind te maken met tijdsdruk, omgevingsgeluid en taalvaardigheid, naast de schrijfvaardigheid.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Kinderoefentherapeuten van Oefentherapie Gouda kunnen uw kind helpen netter te schrijven, letters te automatiseren en de fijne motoriek te verbeteren.
Wij kunnen ook beoordelen of uw kind dat naar groep 3 gaat, toe is aan schrijven. Of als uw kind nog geen voorkeurshand heeft bij het tekenen, of hij of zij het beste links- of rechtshandig kan schrijven.

Als Kinderoefentherapeut kijken we eerst of alle voorwaarden aanwezig zijn. Hierbij houden we rekening met een actieve werkhouding, pengreep, passend schrijfmateriaal en de omgeving. Bij de schrijfvaardigheid wordt gewerkt aan het vloeiend, ontspannen en leesbaar kunnen schrijven in een passend werktempo. 

Deze vaardigheden zullen geoefend worden, zodat uw kind ook in een drukke omgeving, zoals een klaslokaal, nétjes en op de lijn kan schrijven.