Nek-en schouderklachten en hoofdpijn

Loopt u al enige tijd met klachten als pijn, stijfheid en/of tintelingen in de armen, handen, nek, schouders en soms zelfs het hoofd?

Te lang in dezelfde houding zitten en het ervaren van een hoge werkdruk kunnen leiden tot dit soort klachten. Mensen die veel achter een beeldscherm werken, kappers, lopende bandwerkers, tandartsen en musici lopen hierin een groter risico. Herkent u dit?

Klachten aan armen, nek en/of schouders komen veel voor. Vaak vormen een verkeerde houding, overbelasting en/of verhoogde spierspanning de oorzaak. Ook kunnen de klachten het gevolg zijn van een afwijking aan de wervelkolom of van een (chronische) aandoening. U belandt in een vicieuze cirkel van pijn, krachtverlies en stijfheid. Deze beïnvloeden uw dagelijkse leven. Door een stijve nek of een pijnlijke schouder gaat u anders bewegen. Hierdoor raakt het systeem van spieren, botten en gewrichten uit balans. Ook kan de pijn uw ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon of stemming negatief beïnvloeden. U belandt in een neerwaartse spiraal, waardoor u niet meer optimaal kunt functioneren. De oefentherapeut kan u helpen een dergelijke situatie te doorbreken of juist te voorkomen. Benieuwd of wij iets voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.


Wat kunnen wij voor u betekenen?

We maken u bewust van de verhoogde spanning in de spieren ten gevolge van  langdurig in dezelfde houding zitten of staan. U krijgt meer inzicht in wat er in uw lichaam gebeurt, waardoor er klachten ontstaan.

U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt het lichaam weer in goede conditie. De oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van de klachten. Door middel van oefeningen  leert u nieuwe houdings- en bewegingspatronen aan. We versterken de zwakke spieren in de nek- en schouderregio, zodat de overbelaste spieren weer kunnen ontspannen en de pijnklachten verdwijnen.