Groepsbehandelingen

Naast individuele behandelingen biedt onze praktijk ook groepsbehandelingen aan voor (ex-)rug patiënten, fybromyalgie patiënten. Daarnaast bieden wij ook valpreventietraining aan voor senioren, STAVAST.

Valpreventie training - STAVAST

Ouder worden gaat vaak gepaard met het verminderen van souplesse, uithoudingsvermogen, evenwicht en soms zelfredzaamheid. Iemand die ouder wordt, is geneigd minder te bewegen, omdat de totale energie wat minder wordt of omdat bewegen minder makkelijk gaat dan voorheen. Daarnaast kunnen klachten ontstaan die vaak voorkomen bij ouderen, zoals reuma, artrose, hart- en vaatproblemen, diabetes type 2 (suikerziekte), botontkalking en de ziekte van Parkinson. Al deze factoren dragen bij aan het vergroten van het valrisico van ouderen.

Om het risico op vallen te verminderen voorziet de valpreventie training ouderen van oefeningen voor (spier)conditie,, bewegelijkheid, stabiliteit, kracht, evenwicht, balans en coördinatie die gezamenlijk worden uitgevoerd met een oefentherapeut. De training is leuk, laagdrempelig en uitdagend. De oefentherapeut zal begeleiding bieden in het juist uitvoeren van de oefeningen en deze aanpassen naar waartoe de deelnemer in staat is. De valpreventie training wordt iedere week op woensdagmiddag om 13.30 uur in de panoramazaal van de Bernhardhof gegeven. De kosten hiervoor zijn 16 euro per maand. Achteraf is het mogelijk gezamenlijk koffie te drinken met de groep om ook het sociale aspect van sporten te benadrukken. 

Interesse? Neem dan contact met ons op. Eventueel is het mogelijk om een keer proef mee te draaien in de groep.

Deze groep is opgezet in het kader van Valpreventie, Saskia Lamers neemt dan ook deel aan de keten Valpreventie van het gezondheidscentrum Korte Akkeren.

Groepstraining voor (ex-) rug patiënten en fybromyalgie patiënten

Deze groepstrainingen zijn ontwikkeld voor mensen die na of tijdens hun behandeling hun lichaam goed willen onderhouden door middel van gezond bewegen. Tijdens deze trainingen wordt er een verscheidenheid aan verschillende oefeningen uitgevoerd die ondersteunen aan lichamelijke ontspanning, mobiliteit, kracht, stabiliteit, evenwicht, balans en coördinatie. De oefeningen worden aangepast naar het kunnen van de deelnemer en zijn 30 minuten lang. De groepen bestaan uit maximaal 5 personen waardoor veel persoonlijke aandacht mogelijk is. U wordt begeleid door uw oefentherapeut bij het uitvoeren van de oefeningen. De trainingen worden op dit moment gegeven in het gezondheidscentrum Korte Akkeren op dinsdag 10.00 uur en vrijdag 13.30.

Interesse? Neem dan contact met ons op. Eventueel is het mogelijk om een keer proef mee te draaien in een van de groepen.